تولید لانولین یا چربی پشم

لانولین چیست ؟

لانولین را از چربی بدن و یا پشم گوسفند به دست می آورند که برای ساخت انواع کرم ها، پمادها و لوسیون ها استفاده می گردد . لانولین به دو شکل آب دار و بی آب وجود دارد . لانولین زرد رنگ است و بویی شبیه به بوی پشم گوسفند دارد . همچنین این ماده شیمیایی چرب و جامد بوده و در دمای 36 تا 42 درجه سانتی گراد ذوب می گردد .

فرآیند تولید لانولین

1 – شستشوی پشم

2 – فرآیند استخراج با استفاده از حلال

3 – فیلتر کردن فاز مایع مخلوط

4 – تبخیر و جداکردن حلال

 5 – جدا کردن آب با استفاده از سانتریفوژ

6 – لانولین آماده فروش

روش های تولید لانولین

الف : تکنولوژی معمول

نقاط قوت تکنولوژی معمول به صورت زیر است :

1 – شناخته شدن تکنولوژی در کشور و همسان بودن آن با تکنولوژی استخراج سایر چربی ها و روغن ها

2 – وجود سابقه اجرائی تکنولوژی در بسیاری از کشورهای جهان

3 – توجیه پذیری تکنولوژی در ظرفیت های پایین و متوسط

ب : تکنولوژی راکتوری  

باید گفت که این تکنولوژی در کشورهای صنعتی در حال اجرا می باشد و لانولین تولید شده در این تکنولوژی نسبت به تکنولوژی معمول کیفیت بالاتری دارد .

موارد مصرف و کاربرد لانولین

همانگونه که گفته شد لانولین به عنوان یک ماده نرم و چرب کننده پوست انسان در صنایع مختلفی مانند دارویی، آرایشی و بهداشتی استفاده می گردد .

 صنعت آرایشی :

مصرف در ساخت انواع کرم ها : 15 – 10 درصد وزنی کرم

مصرف در ساخت انواع لوسیون ها : 15 – 10 درصد وزنی لوسیون

مصرف در تهیه ماسک طبیعی صورت : 60 – 50 درصد وزنی ماسک صورت

صنعت دارو : از لانولین برای تولید پمادها و داروهای مشابه که برای درمان پوست کاربرد دارند، استفاده می شود .

صنایع بهداشتی : لانولین به عنوان نرم کننده در محصولات بهداشتی که از پایه گیاهی در فرمولاسیون ساخت خود استفاده می کنند، کاربرد دارد .