راه هایی برای کاهش مرگ و میر در بره ها
کاهش مرگ و میر در بره ها
بسیار زیادی از بره ها در بدو تولد می میرند که مهم ترین عامل آن سرما خوردگی و گرسنگی است . می توان با حفظ دمای بدن بره تازه متولد شده و همین طور تغذیه بره شیری از تلف شدن و مرگ و میر بره ها جلوگیری نمود .
در این جا روش هایی برای کاهش مرگ و میر بره ها نام برده می شود که به صورت مفصل به توضیح هر یک از آن ها می پردازیم .
تست علوفه
خوراندن علوفه تازه مانند یونجه سبب افزایش شیر آغوز میش می شود که همین موضوع باعث می شود بره ها بعد از تولد با کمبود شیر مواجه نشوند .
انجام دادن یک برنامه عذایی مناسب
می توان از طریق مشورت با یک دامپزشک ، یک برنامه غذایی مناسب برای گوسفندان چید . تعذیه مناسب و دادن آنتی بیوتیک در زمان مناسب به گوسفندان سبب کاهش بیماری می گردد .
شناسایی بره های ضعیف
گاهی گوسفندانی چند قلوزا هستند و چندین بره به دنیا می آورند که ممکن است یک بره ضعیف باشد که در این صورت بهتر است بره ضعیف را شناسایی کرده و نسبت به درمان آن اقدام نمود .
بررسی سلامت بره ها
با ضدعفونی نمودن بند ناف بره ها می توان از عفونت بره ها جلوگیری کرد . همچنین بررسی نمایید که بره دچار بیماری نشده باشد .
بررسی سلامت میش مادر
برخی علائم را در گوسفندان بررسی نمایید تا از سلامت آن مطمئن شوید . اگر گوسفندی دارای علائم زیر باشد دچار آبله شده است و برای درمان، باید به آن واکسن بزنید .
- ضایعات در گوسفندان بیش تر در قسمت پلک ها و چشم ها صورت می گیرد که سبب بی اشتهایی و ریزش بزاق می گردد .
- ضایعات آبله بزی تمایل به مناطق بدون مو یا کم پشت مانند زیر بغل ، پوزه ، پلک ها و گوش ها دارند اما در برخی موارد شدیدتر کل بدن را پوشش می دهد .
انتقال نمودن بره و گوسفند مادر
در هنگام انتقال بره ها حتما به این نکته توجه نمایید که بره ها ضدعفونی شده باشند . در هر دوره زایش ، برخی از گوسفندان می میرند یا دچار کمبود شیر می شوند که در این صورت تعدادی از بره ها بی مادر می شوند . در برخی موارد میش مادر بره اش را قبول نمی کند . یا بالعکس . مثلا می توان کمی از شیر میش را به ران بره مالید تا به آن عادت نماید . در صورتی که میش بره اش را قبول نکند می توان ترشحات بره را به بینی میش مالید تا بره را بپذیرد .
تغذیه بره های تازه متولد شده
- شیری که با پستانک به بره داده می شود باید به اندازه درجه حرارت بدن بره گرم گردد .
- هر سه ساعت یکبار باید با پستانک و شیشه به بره بدون مادر شیر داده شود تا گرسنه نماند .
- اگر بره ها با کنسانتره تغذیه می شوند می توان در هفته چهارم تا ششم بره ها را ازشیر گرفت.
فراهم نمودن فضای مناسب برای تغذیه گوسفندان
- همیشه باید محل تغذیه گوسفندان مانند آخور و آبشخور تمیز باشد .
- کارگران باید هر چند وقت یکبار محل تعذیه گوسفندان را تمیز و ضدعفونی نمایند .
- محل نگهداری بره ها باید به گونه ای باشد که بره ها سرما نخورند .